Saturday, August 17, 2019

Cara ambil parcel/barang kita kat EziBox dari Pos Laju





Ok dah ada kat Taman Teratai.. Sonang keje..



1. Jika parcel/barang yang di order tak dihantar sampai depan rumah dan dapat notis suruh collect kat Ezibox. 

2. Parcel/barang akan dimasukkan ke dalam Ezi Box yang berdekatan oleh posmen. 

3. Pelanggan akan menerima SMS yang memberitahu tentang parcel/barang berada dimana , bila waktu collection , dan valid sehingga tarikh bila.

4. SMS itu juga akan memberitahu Tracking Number & 6 Digit NO PIN yang kita perlu masukkan semasa nak tebus barang tu nanti di EziBox.

5. Dah masukkan NO PIN yang tepat , peti box akan terbuka dan boleh ambil barang. Tutup locker semula.


Senang kan. Jimat masa jimat tenaga. 
Tak perlu beratur di Pejabat Pos Collection lagi dahh.. 
Tapi tak semua tempat lagi ada EziBox ni.. 


::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::

No comments: