Sunday, February 10, 2019

Holiday is over!


 Tu diaaaa.. 
2 minggu cuti panjang.. 
Dari cuti2 ke Jepun, lepas tu sambung cuti2 Malaysia pula.. 
Hujung minggu bawa anak3 tgk bola live kat stadium bagi pengalaman kat mereka.. 
Memang betul2 cuti berkualiti ni.. 
Cuti panjang bulan 12, anak2 yang cuti panjang tapi ibu ayah cuti pendek. 
Cuti kalini, anak3 pula dicutikan seminggu awal (disertakan surat ya) dari sekolah. 
Yang penting, setiap percutian banyak memberikan kami pengalaman dan pengajaran baru terutama di Negara orang kan.. 

So? 
Nak start dengan gambar mana dan cerita cuti2 kat mana dulu ni? 
*Garu kepala*



Holiday is over and it's time to get back to work! 
Work - Travel - Save - Repeat
So abang, jom penuhkan tabung untuk travel next country pula.. 


Welcome back to school kids! 
Tak sabar2 both Damias nak gi sekolah nak bagi2 FM dan keychain yang diaorg beli kat Jepun untuk kawan2 diaorg. Dan tak sabar2 juga diaorg nak rasmikan botol air Starbuck Limited Edition tu. Adoii.. Elok2 ada botol air besar, botol kecik ni juga nak dibawanya.. Suka hatilah anak2, janji korang happy.. 

Oklah, nanti kita cerita ceriti pasal cuti2 Jepun ok! 




:::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::

2 comments:

Siti Yang Menaip said...

betul2 cuti sakan tu.. hehe kite suka kite suka..
nak baca ceritaaa Jepun. nanti shareee na =D

ayu zarina said...

Siti Yang Menaip - InsyaAllah, nanti kita tulis citer2 Jepun ya..tq sudi singgah dan baca sini..