Monday, December 10, 2018

Sky Suite with Private Plunge Pool @ Indo Chine Resort & Villa, Phuket

Ada juga beberapa orang yang bertanya..
Masa kami kat Phuket stay kat hotel apa..
So ni baru nak reveal, kami stay kat hotel mana..


Sebelum bercerita lebih lanjut, boleh tengok video kat atas tu dulu..
Video tu dari lobby nak naik bukit ke Sky Suite kami..
Boleh tahan jauh juga lah bilik2 semua sebab atas bukit..
So memang kena naik buggy yang disediakan..
Kalau jalan kaki menonggek punggung rasanya..haha


Setelah sampai dalam bilik, kami disambut dengan sepinggan aneka buah-buahan di tepi pool..


Suka bau dan botol saiz medium ni..
Wajib bawa balik rumah ya..
Letak kat bathroom rumah pula..


Bathroom yang sangatlah best!
Direct boleh nampak view Patong Beach dan bukit bukau diluar sana..
Sambil buat "kerja", sambil menikmati view gitu...hihi


Mula2 masuk, ingatkan beer..
Rupa2nya air mineral dalam botol kaca uolsss..
Fuhh terbaik deco air mineral pun..
Hari2 top up air..


Tuala hari2 tukar ok..
So masukkan aje tuala basah dalam basket ni..


Banyak giler...
Pun ada yang selected bawa balik untuk dijadikan koleksi..


Tu lah viewnya sambil buat "kerja"
Tapi tidaklah saya snap gambar ni sambil buat "kerja" ya...hihi


Mini me..
Tak lama lagi nak sama tinggi dah dengan ibu si kakak ni..


Selfie 1 kali..


Haha..hati2..jangan lupa tarik bidai masa buat "kerja".
Ayyunie cakap, kat rumah masuk tandas pun tarik bidai, kat sini pun tarik bidai...haha


Katil kami yang sangat luas, tapi add on juga Extra Bed untuk keselesaan anak2..


Tak luas sangat, tak sempit sangat...
Tapi sangat selesa dan fresh dengan environment serta udara dan pemandangan luar 


Muka excited dapat cuti2 panjang sikit..


Masa booked bilik kat Agoda, memang sengaja request higher floor..
Nah sekali, kena menapak lah pula nak naik bilik..
Tapi no problem...kami enjoy!


Nak ke mana2 dalam resort ni, kena call buggy ya. But don't worry, Resort ni provided driver and buggy 24/7 untuk membantu kita angkat barang dan sebagainya..


Pintu masuk ke Resort kami stay tu..
Indo Chine nama diberi..
Btw resort ni bukanlah kat tengah2 bandar Patong Beach..
Agak jauh sikit je dari Patong Beach..


Nampak kan bilik2 yang tinggi tu..
Dan sebenarnya banyak lagi bilik2 yang lagi tinggi..



Breakfast pun cantik view sekeliling..


Kami breakfast makanan yang mana diYAKINI halal sahaja..


The view during breakfast..


Dalam cafe resort.


Aneka roti..


Kalau makanan berasaskan ayam dan daging, memang kami elakkan terus untuk ambil..


Yogurt Halal..


View dalam Cafe..


Saya punya


Thailand dan buah-buahan berpisah tak ada..
So masa ni makan lah buah sampai lebam..haha


Tak boleh move on dengan view yang cantik dari bilik kami..
So snap2 lagi..


Kredit to Aleesya yang snap2 gambar kat luar ni..


Bang, malam esok bola siapa menang?
Kah, tetiba..


Petang2 boleh tengok orang main jet ski kat pantai tu..
Malam2 boleh tengok lampu2 bergemerlapan kat cruise2 besar yang berlabuh..


Kena menapak tangga ya untuk sampai ke bilik kami..


See...betapa saya sangat berpuas hati dengan layanan serta kemudahan yang disediakan di Resort ini, sampai markah penuh semua saya bagi.. Yang tak bulat tu maksudnya tak sempat nak merasai kemudahan tersebut..


Dan ini adalah harga bilik kami untuk 2 malam..
Termasuk extra bed dan breakfast untuk semua sekali..

Jangan pandang pada harga, tapi tengok pada valuenya..


Ok, nanti bersambung lagi...



::Setiap penulisan sekadar ingin berkongsi saat-saat kemanisan, ilmu, info atau pengajaran yang diperoleh dalam menjalani kehidupan sementara menuju ke Alam yang kekal. Mohon maaf andai kata setiap bait-bait penulisan mencetuskan perasaan iri hati, riak atau ketidaksempurnaan. Sesungguhnya saya juga tidak lari dari sebarang kesilapan sebagai Khalifah Allah di muka bumi ini. Maafkan saya sekali lagi:::
Post a Comment