Sunday, September 23, 2018

Anak-anak pergi lawatan selalu mak ayah bagi berapa RM?


Awal2 pagi tadi tanya cikgu Prasekolah ni, budak2 shopping cam mana? Diaorg shopping sendiri atau cikgu2 dah kutip duit siap2 dari murid untuk shoppingkan?

Dengan confidentnya cikgunya menjawab "saya tak pesan budak2 ni bawa duit pun, rasanya diaorg ni tak bawa duit pun".. 

Dalam hati saya kata "wait and see" (sebab dah selalu berlaku). 

Habis je program Edutour tadi, chef tanya siapa ada bawa duit nak shopping coklat? Maka ramailah pelajar2 angkat tangan. 

Cikgunya confius tanya "betul ke kamu semua ni bawa duit? “

Hah! Rupa2nya dari 45 pelajar, lebih kurang 10 pelajar je tak shopping kot. Yang lain siap bawa duit nilai RM20 keatas. Yang bawa RM100 pun ada. Katanya mak yang suruh beli...

Lalu saya ceritakan pada cikgu2, yang memang selalu berlaku cikgu2 tak pesan duit, tapi ibu ayah diaorg yang alert dah bagi duit siap2. Siap ada parent whatsapp kami lagi tanya senarai harga coklat2 kat GO JB Chocolate ni supaya senang nak bagi anak2 berapa ringgit.

Terima kasih semua!

Hari2 kami ada Edutour sesi pagi dan sesi petang. Untuk pertanyaan atau booking tarikh, boleh whatsapp 0106468383. 

P/s: Selalunya uolss bagi berapa RM kalau anak2 pergi lawatan? 


Para guru dan para chef yang sedang guide pelajar2 Prasekolah untuk shopping.


Post a Comment