Tuesday, June 12, 2018

Majlis Berbuka Puasa Pusat Bahasa Pelangi 2018


Date: 10 June 2018
25 Ramadan 2018
Venue: Mak Jah Cafe, UTM
Event: Majlis berbuka puasa, Tadarus Al-Quran, Solat Maghrib, Isyak & Terawikh berjemaah serta pemberian duit raya kepada pelajar-pelajar Pusat Bahasa Pelangi dan anak-anak yatim


Seawal jam 6 petang, pelajar2 telah sampai


Sesi pendaftaran dan ambil no untuk cabutan bertuah


Ketibaan anak2 yatim


Bacaan Tadarus Al-Quran


Tadarus Al-Quran oleh wakil pelajar SPM 2018


Daim dijaga oleh kakak2nya. Btw no worries, ramai yang willing nak jaga.. Hihi


Cikgu Dalilati selaku pengerusi majlis


Mendengar amanat dari Pengetua Pusat Bahasa Pelangi


Pelajar2 sedia untuk mengambil makanan. Buffet di dalam untuk pelajar2 sekolah rendah


Buffet diluar untuk pelajar2 sekolah menengah. No worries, menu sama semua.. 


Nasi tomato


Paling hot.. Ayam masak merah.. Sekejap je licin


Ada dalca, pencuk nenas, dan juga kurma daging


Bubur jagung, kuih muih, kurma dan buah


Alhamdulillah.. 


Laungan Azan tanda waktu berbuka


Solat maghrib berjemaah


Lepas tu sambung sesi cabutan bertuah. Ada 11 cabutan semuanya.. 11 ni antara bertuah dari 100 lebih pelajar yang hadir.. 


Suka lebar ya no naik


Alhamdulillah.. 


Gaya pelajar2 


Aksi pelajar2 sekolah rendah


Ni aksi2 pelajar2 sekolah menengah


Malu2 tapi mahu bergambar gitu ya.. 


The crowd


Kembar 


Isyak dan terawikh berjemaah


Lepas tu kita sambung sesi pemberian duit raya bermula dengan anak2 yatim, sekolah rendah dan sekolah menengah


Woww.. Dapat duit besar untuk kategori pakaian pelajar lelaki kemas dan cantik


Ni pelajar kategori pakaian perempuan kemas dan cantik. Sorang je dapat tu. Lagi 2 tu saguhati.. 


Yeayy dapat duit raya.. 


Alhamdulillah.. Selesai sudah acara tahunan Pusat Bahasa Pelangi ni. Insyallah tahun depan kita raikan lagi.. Maka bolehlah fokus balik beraya di kampung pula. Syukur Ya Allah atas kurniaan rezeki yanb tak pernah putus kepada kami dan perniagaan2 kami. Moga diberkati dan dapat terus memberi lagi. Syukur.. 

Doakan kejayaan kami suami isteri ya... 


Kami warga Pusat Bahasa Pelangi ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI. MAAF ZAHIR DAN BATIN. 


Team Pusat Bahasa Pelangi ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batin kepada seluruh umat islam, khususnya kepada pelajar-pelajar Pusat Bahasa Pelangi, ibu bapa dan semua yang pernah berurusan dengan kami.

Yang tinggal hanya #teamcikgubujang je masa ni. #teamcikgukahwin dah balik awal dengan family. #teamcikgujauh dah selamat fly dan sampai ke destinasi.

Walaupun mood raya dan On, tapi kelas masih ada lagi. Siap sehari 6 jam kelas lagi sebab berganti untuk cuti raya nanti. Itulah pengorbanan insan bergelar guru2 swasta dan IPTS (Pusat Bahasa Pelangi berdaftar bawah IPTS)

Ok lah happy watching sambil2 mengira detik balik kampung semua. Muaahh 😘.


Tetiba ada pula yang datang menyelit ya.. 


Bye semua... 


Daim dengan kak Qira. Orang kuat ayahnya di Pusat Bahasa Pelangi.. 


Good boy! Sepanjang dari awal program sampai habis program Daim dengan kakak2nya. Time makan je dengan ibu. 


Ok lah bye.. Petang ni kami akan bertolak balik ke Kelantan. Semoga perjalanan kami dipermudahkan dan selamat sampai ke desrinasi.. 
Post a Comment